פלסטיקה לקטנועים

רגישות עזה-

פלסטיקה לקטנועים היא החלק הרגיש ביותר בקטנוע. היא גם מה ששומר את מעטפת הקטנוע אוירודינמית ומעוצבת. כמעט כל הקטנועים מורכבים כמעט בשלמותם מחלקי פלסטיק. ובשל כך, פלסטיקה לקטנועים היא תחום רווחי ביותר. חלקי הפלסטיק השונים חוטפים מכות וזעזועים בכל נסיעה. הדבר מתגבר במיוחד כאשר נוסעים בכבישים משובשים או עולים מדרכות. אין ספק, פלסטיקה לקטנועים היא רגישה כיוון שאפילו בוץ נוקשה יכול לייצר שריטה או מכה לא יפה בחלקי הפלסטיק.

 

שמירת כיוון-

שמירה על חלקי פלסטיקה לקטנועים נקיים וללא מכות, היא הסוד הקטן לשמירה על תנאים אוירודינמיים נאותים. בעת ניקוי הקטנוע יש לנקות את כל חלקיו עם מטלית רכה עדיף מסיבים דקים אשר מחליקה ואוספת גם כל חלקיק אבק. כאשר מקפידים על ניקוי חלקי הקטנוע, זרימת האויר אשר תוכננה על ידי היצרן נשמרת ובנוסף החיסכון בדלק משתפר. ישנו מגוון של חומרי ניקוי לחלקי פלסטיקה לקטנועים. כדאי לבצע ניקוי בעזרת חומרים המיועדים לחלקי הפלסטיק ולא סבונים אשר לא נועדו לכך. מומלץ גם למרוח שכבת וקס מגן כדי לשמור על החלק ולמניעת התפסות של בוץ ואבק בפלסטיק.

 

מילויים-

כאשר נוצר חור באחד מחלקי פלסטיקה בקטנועים, חשוב למלא אותו בחומר מילוי המיועד לכך. יש לפעול לפי הוראות היצרן של החומר. למי שאין לו מספיק ניסיון או את הכלים לביצוע התיקון כדאי שיגש למוסך מומחה לחלקי פלסטיקה לקטנועים. כל חור כזה בפלסטיק יכול ליצור שבר אורכי גדול, אשר ידרוש החלפה מלאה של כל החלק בעתיד. מילוי חורים או סדקים נעשה על ידי הסרת השכבה המקיפה את האזור הפגוע וניקוי יסודי שלו. לאחר מכן יש לשייף את החלק עד אשר יווצר משטח חלק יחסית. את השקע שייצרתם יש למלא בחומר מילוי ייעודי. התהליך מתבצע בשני צידי הפלסטיק. לאחר שהחומר מתייבש, ממלאים את החללים הנותרים באפוקסי. משייפים את האפוקסי עד ליצירת משטח חלק. את כל חלק הפלסטיק יש כעת לשייף ולרסס לאחר ניקוי, שכבת צבע בסיס. לאחר ייבוש לשייפה ואז ריסוס שכבת צבע.